KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Nezihe Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Nezihe Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Sağlık Meslek Lisesi adıyla 2008-2009 eğitim öğretim yılında Batıpark'taki Cumhuriyet Lisesi (Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi) binasında Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümleriyle eğitim öğretime açılmıştır. 3 eğitim-öğretim yılı burada devam ettikten sonra, 2011-2012 eğitim – öğretim yılında şimdiki binasına taşınmıştır.

Okul, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Anadolu türüne dönüştürülerek bünyesinde Radyoloji bölümü de açılmıştır. Kahramanmaraş Sağlık Meslek Lisesi olarak ilk mezunlarını 2011-2012 eğitim öğretim yılında vermiştir. Bu dönemde toplam 3 sınıf mezun eden okuldan, 2 Hemşirelik, 1 ATT sınıfı başarıyla mezun olmuştur. Okulumuzun bu ilk mezuniyet törenine Kahramanmaraş Valimiz sayın Şükrü KOCATEPE, okulumuzun banisi rahmetli Nezihe ÖKSÜZ Hanımefendi, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hanifi ÖKSÜZ ve çok sayıda davetli katılmıştır.

2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle okulumuz bünyesinde Anestezi bölümü de açılarak, bölüm sayısı 4'e çıkarılmıştır.

2011 Eylül'ünde şimdiki binasına taşınan okulun, aynı yıl Ekim ayında adı Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Sonrasında yapılan bir değişiklikle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Açılışından 2011 Nisan ayına kadar okulun müdürlüğünü vekâleten Cumhuriyet Lisesi müdürleri Mustafa Paksoy ve Fehmi Paksoy yapmış, daha sonra yine vekâleten M.Fatih Gökçe okulda müdürlük yapmıştır. 2011 Eylül ayında zorunlu rotasyonla okul müdürlüğüne Mehmet AKARSU gelmiştir. Ağutos 2019 tarihine kadar müdürlük görevini yürüten Mehmet Akarsu'dan sonra Ekim 2019 tarihinde Faruk Bülbül okul müdürü olarak atanmıştır. Faruk Bülbül'ün görevden ayrılması sonrasında 2021-22 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle yola Müdürümüz Metin Buldum ile devam ediyoruz.

Okulumuzda Bulunan Alanlar:

1. Hemşire Yardımcılığı

2. Ebe Yardımcılığı

3. Sağlık Bakım Teknisyenliğidir.

Yayın: 17.03.2013 - Güncelleme: 08.03.2022 11:35 - Görüntülenme: 3049